Ana Sayfa
YENİ NESİL İNOVASYON YETENEKLERİ (NEXT GENERATİON INNOVATİON TALENTS ) ÇAĞRISI BİLGİ GÜNÜ

YENİ NESİL İNOVASYON YETENEKLERİ (NEXT GENERATİON INNOVATİON TALENTS ) ÇAĞRISI BİLGİ GÜNÜ

 

Avrupa Komisyon tarafından “Yeni Nesil İnovasyon Yetenekleri (Next Generation Innovation Talents - HORIZON-EIC-2023-TALENTS-01)” çağrısı kapsamında 18 Eylül'de çevrimiçi bilgi günü gerçekleştirilecektir.

 

Çağrı Hakkında Genel Bilgi 

Çağrının amacı bir staj girişimi başlatarak, araştırmacıların ve yenilikçilerin inovasyonu buluşun ötesine taşımanın karmaşık sürecini daha iyi anlamalarını ve deneyim kazanmalarını sağlamak; ayrıca bu kişilerin girişimci zihniyetlerini geliştirmelerine yardımcı olmaktır. Diğer yandan bu çağrı inovatif start-up'lara güncel araştırmalardan yeni fikirlere erişim sağlamayı; böylece onların inovasyonlarının gelişimini hızlandırmayı amaçlamaktadır.
Çağrı kapsamında aşağıda belirtilen programlardan yararlanan araştırmacılar, belirtilen şartlarısağlayan şirketlerde staj yapabilirler:


•    Staj için uygun araştırmacılar olarak: Avrupa Araştırma Konseyi (European Research Council - ERC); EIC Kılavuz; Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) doktora sonrası bursları; doktora ağları ve COFUND programları; Ufuk Avrupa’nın Araştırma Altyapıları programı tarafından finanse edilen projelere katılan doktora adayları ve/veya doktora sonrası araştırmacılar ve EIT Etiketi taşıyan Yüksek Lisans ve Doktora programlarında yer alan ve mezun olan öğrenciler, EIT Alumni ağında yer alan katılımcılar, EIT Jumpstarter yararlanıcıları ve ayrıca EIT KIC'leri tarafından desteklenen diğer doktora sonrası eğitim programları katılımcıları 
•    Staj için uygun şirketler: H2020 KOBİ Aracı programı dahil olmak üzere EIC Hızlandırıcı tarafından desteklenen start-up'lar ve KOBİ'ler; EIC Geçiş Programında EIC Mükemmellik Mührü verilen KOBİ’ler/start-up'lar; EIT-KIC inovasyon ve iş geliştirme hizmetleri tarafından desteklenen start-up'lar/KOBİ'ler

İki yıllık çağrı süresi boyunca her biri yaklaşık üç ila altı aylık staj programı olacak şekilde yaklaşık 600 inovasyon stajının desteklenmesi beklenmektedir. 
Bu çağrı kapsamındaki faaliyetler aşağıdaki temel görevleri içermelidir:
•    İlgili Ufuk Avrupa programları ile koordinasyon içinde uygun araştırmacılara ve ev sahibi şirketlere yönelik niyet beyanı sürecinin hazırlanmasına ve uygulanmasına destek
•    İlgili araştırmacılar (stajyer adayları) ve şirketler arasında bir eşleştirme BT platformunun oluşturulması
•    Aday stajyerler ve şirketler için rehberlik ve destek sağlanması
•    Fikri mülkiyet, çalışma koşulları vb. ile ilgili standart anlaşmalar da dahil olmak üzere araştırma enstitüleri ve şirketlerle anlaşmaların yapılması
•    Stajlarla ilgili pratik konuların takibi
•    Bilgilendirme ve yaygınlaştırma kampanyalarının organizasyonu
•    Gerektiğinde stajyerlerin ek maliyetlerini karşılamak için üçüncü taraflara mali destek sağlanması 
•    Her bir ilgili Ufuk Avrupa programına, şirkete ve stajyere düzenli raporlama
•    Çağrının etkisi hakkında geri bildirim sağlanması 

Bu çağrı kapsamında fonlanan proje yürütücüsü ERC ve EIC kılavuz araştırmacıları için mali destek sağlayacaktır. MSCA, Araştırma Altyapısı, EIT/EIT KIC'ler tarafından finanse edilen araştırmacıların staj masraflarının geri ödenmesi, ilgili ortak programlar tarafından karşılanacaktır.
Seçilen proje sahibi, programı uygulamak için gerekli bilgiye, uzmanlığa ve araçlara sahip olmalıdır. Proje sahibi özellikle, ABÇP hakkındaki bilgisini ve çoklu paydaş projelerini yönetme deneyimini; insan kaynakları danışmanlık hizmetleri konusundaki tecrübesini, start-up ve spin-off için işe alma ve yetenek avcılığı kapasiteleri; hukuk ve muhasebe hizmetleri sağlama konusundaki birikimini göstermelidir. Teklifler, programın Avrupa Komisyonu ve bahse konu programlar için ilgili kuruluşlar ile yakın işbirliği içinde uygulanacağını öngörmelidir.
Proje sahibi, stajyer-staj kurumu eşleşmesinden staj süresinin sonuna kadar her bir stajın nasıl organize edileceğine dair kapsamlı bir çalışma planı sunmalıdır. 


Eylem türü: Koordinasyon ve destek eylemi (CSA)
Tahmini süre: 24 ay
Desteklenmesi beklenen proje sayısı: 1
Çağrı açılışı: 16 Ağustos 2023
Son başvuru tarihi: 4 Ekim 2023
Çağrı Bütçesi: 4 Milyon Euro. Hibenin finansman oranı, uygun maliyetlerin %100'üdür.

 

Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanlığı