TÜGİP Gıda İnovasyon Merkezi, 30-31 Mayıs 2024 tarihlerinde TÜBİTAK MAM Gebze Yerleşkesinde Duyusal Test Teknikleri Eğitimi düzenlenecektir.
Kaliteyi güvence altına alma ve sürekliliğini sağlama, ürün geliştirme ve iyileştirme, tüketici tercihlerini anlama, rakip ürünlerle karşılaştırma ve pazar stratejilerinin belirlenmesi açısından duyusal değerlendirme sürecinin işletmelerde sistematik bir şekilde yürütülmesi kritiktir. Bu tekniklerin doğru bir şekilde uygulanması, gıda ürünlerinin kalitesini artırabilir, tüketicilerin memnuniyetini sağlayabilir ve markaların rekabet avantajını güçlendirebilir. TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri Başuzman Araştırmacısı Dr. M. Banu Bahar'ın (*) katkıları ile "duyusal test teknikleri eğitim içeriği;
- Farklılık Testleri
- Tek uyarı testi
- Eşlenmiş kıyaslama testi
- İkili-Üçlü test
- Üçgen test
- Çoklu kıyaslama testleri
- Derecelendirme Skalaları
- Lezzet ve Doku Profil Analizleri
⏰ Ne zaman:
30 Mayıs 2024, Perşembe Saat: 09.30 – 16.00
31 Mayıs 2024, Cuma, Saat: 09.30 – 16.00
Nerede: TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri, TÜGİP Gıda İnovasyon Merkezi, Gebze/Kocaeli
NOT: Kontenjan 20 kişi ile sınırlı olup, TÜGİP Üyelerine öncelik verilecektir.
Eğitim ücretsizdir. Konaklama ve ulaşım masrafları katılımcı tarafından karşılanacaktır.
Eğitime Kayıt Olmak için Lütfen Tıklayın