Ana Sayfa
AVRUPA İNSANİ YENİLİK ÖDÜLÜ (INNOVAID) 2023 ÇAĞRISI AÇILDI

AVRUPA İNSANİ YENİLİK ÖDÜLÜ (INNOVAID) 2023 ÇAĞRISI AÇILDI

Avrupa Birliği, doğal afetlerden ve çatışmalar gibi insan kaynaklı krizlerden etkilenen savunmasız insanlara daha iyi yardımcı olmak için teknoloji geliştiren insani yardım kuruluşlarını, sosyal girişimleri ve şirketleri ödüllendirmek üzere 2023 yılında ilk defa Avrupa İnsani Yenilik Ödülü'nü (InnovAid) başlatmıştır.

  • Çağrı Kodu: HORIZON-EIC-2023-HUMANITARIAN-PRIZES-05
  • Öngörülen Çağrı Bütçesi: 500.000 Avro
  • Çağrı Açılış Tarihi: 21/03/2023
  • Çağrı Kapanış Tarihi: 03/10/2023
  • Çağrı Başlıkları: The European Prize for Humanitarian Innovation

Avrupa İnsani Yenilik Ödülü, yenilik uygulamalarını ve onları geliştiren kuruluşları ödüllendirmeyi hedeflemektedir. Amaç, diğer insani yardım aktörlerine insani yardımın daha etkili ve verimli bir şekilde ulaştırılması için eylemleri artırma konusunda ilham vermek ve yardımların krizlerden etkilenen insanlara, özellikle de en savunmasız durumda olanlara akmasını sağlamaktır.

Ülkemizde faaliyet gösteren herhangi bir insani yardım sivil toplum kuruluşu, uluslararası kuruluş veya tüzel kişilik ödüle başvuru yapabilecektir.

Avrupa İnsani Yenilik Ödülü'nün (InnovAid) kazananı 250.000 Avro ile ödüle hak kazanacaktır. 2. ve 3. Sırayı alan adaylar ise sırasıyla 150.000 Avro ve 100.000 Avro ile ödüllendirilecektir.

  1. Yenilik – Bir insani yardım ortamında yeterli ölçekte başarılı ve güvenli bir şekilde test edilmiş, farklı insani yardım ortamlarına uyarlanabilirlik ve ölçeklenebilirlik potansiyeli kanıtlanmış ve en savunmasız durumda olanların (yaş, cinsiyet, engellilik ve azınlık olma durumları dikkate alınarak) ihtiyaçlarına yanıt veren yenilikçi bir çözüm,
  2. Kalite ve sürdürülebilirlik – Dijital teknolojiler de dahil olmak üzere gelişmiş teknolojilerin uygulanmasının mevcut çözümlere kıyasla sağlamlık ve yanıt kalitesi bakımından daha iyi durumda olduğunu ve aynı zamanda kaynakların kıtlığını ve potansiyel çevresel etkilerin de dikkate alındığının gösterilmesi, 
  3. Karşılanabilirlik ve Maliyet etkinliği – Çözüm, yararlanıcılar ve krize müdahale eden kuruluşlar için karşılanabilir ve uygun maliyetli yani mevcut çözümlere kıyasla fiyat/performans olarak daha tercih edilir olmalıdır.
  4. Son kullanıcılarla etkileşim – Çözümün tasarımına katılımlarını kolaylaştırmak için etkilenen kitle içerisindeki son kullanıcılarla etkileşim ve çözümün geniş ölçekte (yeniden) yaygınlaşması için bir iş modeli perspektifi.

Ödülle ilgili detaylara çağrı sayfasından ulaşılabilmektedir. 

Çağrının AB Komisyonu portalındaki ayrıntıları için The European Prize for Humanitarian Innovation sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Tübitak Ufuk Avrupa  detayları için   InnovAid Çağrısı sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA DEKANLIĞI