Ana Sayfa
TÜGİP 27-28 Haziran Gıda Mikrobiyolojisi Temel Eğitimi

TÜGİP 27-28 Haziran Gıda Mikrobiyolojisi Temel Eğitimi

27-28 Haziran 2024 tarihlerinde TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi TÜGİP bünyesinde düzenlenecek "Gıda Mikrobiyolojisi Temel Eğitimi" programı düzenlenecektir.

 

Ege Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Aslı Şahiner tarafından verilecek eğitimde; gıda üretim tesislerinin kalite kontrol laboratuvarları ve gıda analiz laboratuvarlarının mikrobiyolojik analiz birimlerine yönelik olarak ISO standartları ve uluslararası kılavuzlar ışığında gıda mikrobiyolojisi laboratuvarlarının çalışma prensipleri, temel mikrobiyoloji kurallarının uygulamaları ile gıdalarda kalite indikatörü mikroorganizma analizlerinin teorik ve uygulamalı anlatımlarını içerecektir. Ayrıca alternatif hızlı yöntemler konusunda bilgilendirme yapılacak, sektördeki laboratuvar çalışanlarının uygulamalar sırasında yaşadıkları problemlere yönelik soru-cevap şeklinde aktif bir eğitim programı gerçekleştirilecektir.

 

Ne zaman: 27 - 28 Haziran 2024, Saat 9:30 – 16.30 

 

Nerede: TÜGİP, Gıda İnovasyon Merkezi // TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, Gebze/Kocaeli

 

NOT: Eğitim 10 kişi ile sınırlı olup, TÜGİP üyelerine öncelik verilecektir. Eğitim katılım bedeli 6720 TL/kişi  (5.600 TL + KDV)dir. Katılımcıların yol ve konaklama giderleri TÜGİP tarafından karşılanacaktır. TÜGİP üyelerine, üyelik statüsü oranında indirim uygulanacaktır.

 

Eğitime katılmak için aşağıdaki bağlantıdan 20 Haziran 2024 tarihine kadar başvuruda bulunabilirsiniz. 

https://forms.gle/wQVBumfviqDqnaLG6

 

Eğitim Başlıkları:

27 Haziran Perşembe

·Mikrobiyoloji laboratuvarlarının genel kuralları (ISO 7218)

·Mikrobiyoloji laboratuvarında kullanılan cihazların doğrulama ve kalibrasyon kuralları (Eurachem Guideline, ISO 7218)

·Besiyeri hazırlama genel kuralları (ISO 11133)

·Numune hazırlama genel kuralları (ISO 6887)

·Ekim yöntemleri (Teorik ve uygulamalı Eğitim)

·Sayım yöntemleri ve hesaplamalar (Teorik ve uygulamalı Eğitim)

·Sorular-Cevaplar

28 Haziran Cuma Günü

·      Gıdalarda indikatör mikroorganizma analizleri (Teorik ve uygulamalı Eğitim)

·         Toplam Aerobik Mezofilik Bakteri Sayımı – (EN ISO 4833)

·         Küf – Maya sayımı (ISO 21527 – 1 ve ISO 21527-2)

·         Escherichia coli sayımı (Koloni sayımı ve En Muhtemel Sayım Yöntemi) (ISO 16649)

·         Enterobacteriaceae sayımı (ISO 21528 - 2)

·         Toplam Koliform bakteri sayımı (TS ISO 4832)