Ana Sayfa
Ödül Komisyonu
Ödül Değerlendirme Yöntem ve Kriterleri

Ödül Değerlendirme Yöntem ve Kriterleri

Akademik Performans Ödülü, YÖKSİS’te önceki takvim yılı süresince yerine getirilen faaliyetler sonucunda oluşan “Akademik Teşvik Puanı” dikkate alınarak Komisyon tarafından ilgili alanlara özgü olarak değerlendirilir. Akademik Teşvik Puanı adayın ödül yılı içerisinde “Yayınlar ve Atıflar”“Proje, Patent, Sanat Eserleri ve Tasarımlar”“Ödüller, Üyelikler ve Tanınırlık”, ve “Bilimsel ve Mesleki Etkinlikler” alanından alınan puanların toplamında oluşur. Nihai değerlendirme, puan alınan alanların dağılımı ve etkileri de dikkate alınarak komisyon tarafından yapılır. Başvurusunda gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin ödülleri iptal edilerek ilgili mevzuat gereğince işlem yapılır. Birden fazla ödül kategorisine başvuruda bulunulabilir. Başvuruda önceki takvim yılı süresince yapılan tüm bilimsel faaliyetlerin, puan sınırı gözetilmeksizin YÖKSİS’e girilmesi gerekmektedir.

 

1. Akademik Başarı Ödülü: Akademisyenlerin başvuruları üzerine Temel Bilimler, Mimarlık ve Mühendislik Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Sanat Bilimleri, Sosyal Bilimler alanlarında olmak üzere 5 kategoride verilen ödüldür.

Değerlendirme Yöntemi: Komisyon, adayı Üniversite ve/veya bilim alanına katkılarını ve YÖKSİS’te önceki takvim yılı süresince yerine getirilen faaliyetler sonucunda oluşan verilerini dikkate alarak belirler.

2. Atıf Ödülü: Akademisyenlerin başvuruları üzerine 1 kategoride verilen ödüldür.

Değerlendirme Yöntemi: Komisyon, adayların başvurunda beyan ettiği Akademik Teşvik Puanı çıktısındaki atıf puanını ve akademisyenin aldığı (kendisinden aldığı atıflar hariç) uluslararası SCI, SSCI, AHCI, ESCI ve SCIE'de indekslenen dergilerdeki atıflarını dikkat alarak belirler.

3. Patent Ödülü: Akademisyenlerin başvuruları üzerine 1 kategoride verilen ödüldür.

Değerlendirme Yöntemi: Komisyon, adayların başvurusunda beyan ettiği Patent veri ve bilgilerini dikkate alarak belirler.

4. Yayın Ödülü: Akademisyenlerin başvuruları üzerine 1 kategoride verilen ödüldür.

Değerlendirme Yöntemi: Komisyon, adayların başvurusunda bu kategoride beyan ettiği özgün yayınlarını dergi ve yayınevi veri niteliklerini dikkate alarak belirler.

5. Proje Ödülü: Akademisyenlerin başvuruları üzerine 1 kategoride verilen ödüldür.

Değerlendirme Yöntemi: Komisyon, adayların başvurusunda bu kategoride beyan ettiği bilimsel araştırma projelerine başvuru sayısını ve proje türlerini (ulusal/uluslararası) dikkate alarak belirler.

6. Prestij Ödülü: Akademisyenlerin başvuruları üzerine 1 kategoride verilen ödüldür. Komisyon tarafından belirlenen ve ulusal/uluslararası alanda Üniversitenin temsilini sağlayan bilimsel çalışmalar ve faaliyetler için verilen ödüldür.

Değerlendirme Yöntemi: Komisyon Üniversitesinin tanınırlık ve prestijine en çok katkı sağlayan çalışmayı dikkate alarak belirler.

7. İnovatif Tez Ödülü: Düzce Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde tamamlanan yüksek lisans ve doktora tezlerinden geliştirilen fikir, yazılım, buluş, patent, girişim ve ürün gibi alanında özgün ve yenilikçi çıktıları kapsamaktadır. Akademisyenlerin başvuruları üzerine 1 kategoride verilen ödüldür.

Değerlendirme Yöntemi: Komisyon, adayların başvurusunda bu kategoride beyan ettiği tez özeti geliştirilen özgün ve yenilikçi çıktıları dikkate alarak belirler.

8. Özel Ödül: Akademisyenlerin başvuruları üzerine 1 kategoride verilen ödüldür.

Değerlendirme Yöntemi: Komisyon tarafından her yıl için belirlenen akademik ve bilimsel temaya uygun olarak başvurular değerlendirilir.

2023 yılı için tema bilimsel araştırma projesi alanında “Genç Bilim İnsanı Ödülü” olarak belirlenmiştir. Komisyon 35 yaşını geçmemiş akademisyenlerin bilimsel araştırma projelerini dikkate alarak belirler.