Desteklerimiz
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL DESTEK OFİSİ ÇALIŞMA PRENSİPLERİ

Amaç

- Düzce Üniversitesi’nde görevli öğretim elemanlarının yabancı dilde yayın hazırlamalarına ve yabancı dilde hazırlanmış yayınlar için hakemler ve/veya editörler tarafından talep edilen yabancı dil düzeltmelerini yapmalarına destek sağlamaktır.

Yabancı Dil Destek Ofisi Tercüme Hizmeti Sunmamaktadır!

Kimler Başvurabilir?

- Düzce Üniversitesi’nde çalışan öğretim elemanları başvurabilir. Metin ortak çalışma ise yazarların en az bir kişi Düzce Üniversitesi personeli olmalıdır.

Başvuru ve Destekleme Koşulları:

- Makalenin sunulacağı dergi Q1, Q2 ve Q3 grubu dergi listelerinden herhangi birinde bulunması gerekmektedir.

Nasıl Başvuru Yapılır?

- Başvuru yapan yazar hazırlamış olduğu makaleyi, üzerinde metnin amaçlanan yayın ve/veya sunuş kapsamının ve kendi iletişim bilgilerinin de bulunduğu (iş telefonu, cep telefonu ve elektronik posta adresi),gönderilen derginin Editör/Hakem yorumuyla birlikte, makaleler dildestek@duzce.edu.tr adresine elektronik ortamda gönderilir.

Başvuruda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

-  Başvurunuza minimum 3 iş günü maksimum 5 iş günü içerisinde dönüş yapılmaktadır.

-  İnceleme kapsamına alınacak olan makaleler, ilgili akademik dergilerden tematik olarak kabul olup yalnızca dil bilgisi hatalarından dolayı geri dönen çalışmalar olmalıdırlar.

- Personel azlığından dolayı aşırı yoğunluk durumunda öğretim üyelerine/elemanlarına mailden gecikme yaşanacağına dair bilgilendirme yapılacaktır.

-  Gönderilen makale sadece bir defa incelenmektedir. Aynı makale tekrar gönderilemez.

-  Dil desteğinden herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

-  Dil destek ofisi ve gönderilen öğretim üyesi/elemanına kör hakem sistemi uygulanacaktır.

İstenilen Belgeler:

-    Dergiden gelen hakemler ve/veya editörler tarafından gönderilen dil kontrolü yapılması için gönderilen talep yazısı

-      Dergiden gelen makalenin Word dosyası

-      Q1, Q2 ve Q3 kapsamına girdiğine dair belge