ESC (Avrupa Dayanışma Programı) bünyesindeki projeler başvuruların yapıldığı kuruma göre 2’ye ayrılmakta olup başvuruları TRUlusal Ajansı'na yapılan projeler "ülke merkezli projeler", başvuruları Brüksel' deki Avrupa Eğitim ve Kültür Yürütme Ajansı'na (European Education and Culture Executive AgencyEECEA) yapılan projeler ise "merkezi projeler" olarak tanımlanmaktadır.
Bu sınıfta yer alan Yenilikçilik İçin İttifaklar projeleri sektörel veya sektörler arası faaliyetler sonucunda bilgi gelişimini sağlamayı, döngüsel ve daha yeşil bir ekonomiye geçiş için yeşil becerileri kapsayan mesleki eğitim programlarının tasarımını ve dijital becerileri teşvik ederek yenilikçiliği güçlendirmeyi hedefleyen uluslararası projelerdir.
Bu kapsamda yükseköğretim kurumları ile sanayi iş birliğini ve bilgi akışını destekleyen projeler ile mobilite ulaşım otomotiv, tekstil, yenilenebilir enerji, elektronik, perakende, inşaat, havacılık ve savunma, düşük karbon enerji yoğun endüstriler, turizm, tarım gıda, yaratıcı ve kültürel endüstriler, dijital, sosyal ekonomi ve sağlık ekosistemlerine yönelik ve doğal afetlerin de yer alabileceği farklı konulardaki projeler desteklenmektedir. Etkileri açısından iş, araştırma ve eğitim dünyasının birlikte çalışmasını öngören bu projelerde proje başına 4 Milyon Avro’ ya kadar hibe tahsis edilmektedir.
Bilgi gelişimine uyarlanabilir nitelikte; yenilikçiliği güçlendirmek için dijital becerileri, döngüsel ve daha yeşil bir ekonomiye geçiş için yeşil becerileri destekleyen sektörel ve sektörler arası işbirliğine dayanan uluslararası projeler olan Yenilikçilik İçin İttifaklar projesinin 2 farklı alt proje türü bulunmaktadır.
1. Eğitim ve Girişimler İçin İttifaklar (LOT1)
➪ LOT1 projeleri 2 veya 3 sene sürebilmekte olup 2 yıllık LOT1 projelerinde proje başına en fazla 1 Milyon Avro, 3 yıllık LOT1 projelerinde ise proje başına en fazla 1.5 Milyon Avro hibe tahsis edilmektedir. LOT1 Başvuru sayfası için tıklayınız.
2. Beceriler Konusunda Sektöreler İşbirliği İçin İttifaklar (LOT2)
➪ LOT2 projeleri ise 4 yıl sürmekte ve proje başına en fazla 4 Milyon Avro hibe tahsis edilmektedir. LOT2 Başvuru sayfası için tıklayınız.
Son Başvuru Tarihi: 3 Mayıs 2023 (CET: 17:00)
9 Mart 2023 tarihinde Avrupa Eğitim ve Kültür Merkezi Yürütme Ajansı (EECEA) tarafından çevrimiçi olarak Yenilikçilik için İttifaklar Bilgi Günü düzenlenecektir. Katılım için tıklayınız.
2023 Erasmus+ Program Rehberi (V2) için tıklayınız. (Sayfa 275-296)
Projelere (LOT 1 ve LOT 2) ilgili sorularınız için EACEA-EPLUS-ALLIANCES@ec.europa.eu email adresiyle iletişime geçilebilir.
Yenilikçilik İçin İttifaklar projelerine ilişkin teknik detaylar, örnek projeler, başvuru adımları, bütçe hazırlama süreci ve ortak bulma gibi detaylı bilgileri içeren sunumlara aşağıdaki bağlantılar yardımıyla ulaşılabilir.
Erasmus+ Programında Merkezi Projeler (Türkiye Ulusal Ajansı) |
Yenilikçilik İçin İttifaklar Projeleri (Sunum 1)
(Türkiye Ulusal Ajansı) |
Proje Tecrübe Paylaşımı (Sunum 2) INCLAVI -Kapsayıcı Havacılık Eğitim Programı Proje ortağı 3 kurumun temsilcileri
|
Yenilikçilik İçin İttifaklar Projeleri (Sunum 3)
(Türkiye Ulusal Ajansı) |
Yenilikçilik İçin İttifaklar Projeleri (Sunum 4)
(Türkiye Ulusal Ajansı) |
Merkezi Proje çağrı duyurusu ve ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA DEKANLIĞI