HABER PORTALI
Araştırma Dekanlığımız tarafından düzenlenen “III. Araştırma Dekanlıkları Çalıştayı” Üniversitemiz ev sahipliğinde Rektörlük Çalıştay Salonu’nda gerçekleştirildi.
ilimin Işığında Üretilen Teknolojiler ve Sanayi Ürünleri Son Derece Kıymetli”
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir, Türkiye’deki üniversitelerde araştırma dekanlıklarının var olmasının bilime katkısı ve önemine dikkat çekerek konuşmasına başladı. Çalıştayın; üniversitelerde yürütülen faaliyetler ve gelecek dönemlerde gerçekleştirilebilecek projeler ile ilgili konuşmak, fikir alışverişi gerçekleştirmek ve üniversiteler arası ortak projeler üretmek amacıyla düzenlendiğini ifade eden Rektörümüz, çalıştayın kazandıracağı en büyük hizmetin gerçekleştirilebilecek ortak projelerin önünü açmak olduğunu dile getirdi. Teknolojiyi bir ağaca, bilimi ise ağacın toprağına benzeterek toprak güzelse ağacında sağlam olacağını söyleyen Rektörümüz Sözbir, bilimin ışığında üretilen teknolojilerin ve bu teknolojilerin bir meyvesi olan sanayi ürünlerinin verimli ve kıymetli olacağının altını çizdi. Bilim alanında en büyük görevin üniversitelere düştüğünü de belirten Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir, çalıştayın verimli ve hayırlı olmasını temenni ederek sözlerini tamamladı.
“Üniversitelere Örnek Oluşturacak Bir Çalışma”
Çalıştayda söz alan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale ölçeğinde, farklı alanlarda yürütülmekte olan temel Ar-Ge faaliyerlerini organize etmek ve projeleri yaygınlaştırmak amacıyla henüz yeni kurulan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Araştırma Dekanlığı’nın kısa sürede önemli yol katettiğini ifade etti. Çalıştayın; pek çok üniversiteye gerçekleştirilebilecek iş birlikleri adına örnek olacak bir çalışma olduğunu dile getiren Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, “III. Araştırma Dekanlıkları Çalıştayı”nın düzenlenmesi ve ev sahipliğinden dolayı Rektörümüze ve Araştırma Dekanlığımıza teşekkürlerini sundu.
Bilimsel Çalışmaların Başarısında Büyük Rol: Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanlığı
Üniversitemizin tanıtım filmi ile devam eden programda Üniversitemiz Araştırma Dekanlığı ile ilgili sunum gerçekleştiren Araştırma Dekanımız Prof. Dr. Emine Tekin; dekanlığın amaçları, hedefleri ve faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi. Araştırma alanında gerçekleştirilen faaliyetlerin koordinasyonunu sağlayarak araştırmaların sürdürülebilirliğine katkı sunan Araştırma Dekanlığımızın, Üniversitemiz bünyesinde yer alan Teknopark Koordinatörlüğü ve Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü gibi birçok birimle iş birliği içerisinde çalıştığını anlatan Prof. Dr. Emine Tekin, Ar-Ge faaliyetleri, proje eğitimleri, üniversite-sanayi iş birliklerine yönelik düzenlenen çalıştay ve kongreler hakkında ayrıntılı bilgiler sundu. Araştırma Dekanlığımızda ödül ve performans değerlendirme komisyonu olduğunu da söyleyen Prof. Dr. Tekin; yenilebilir enerji, yapay zeka ve sürdürülebilirlik alanlarında gerçekleştirdiğimiz bilimsel çalışmalara yönelik açıklamalarda da bulundu.
Çalıştayda konuşma gerçekleştiren; Altınbaş Üniversitesi Araştırma Dekanı Doç. Dr. Hakan Kaygusuz, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Araştırma Dekanı Prof. Dr. Kaan Orhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Araştırma Dekanı Doç. Dr. Sercan Karav, Erciyes Üniversitesi Araştırma Dekanı Prof. Dr. Gökmen Zararsız, Fırat Üniversitesi Araştırma Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karaköse ve İstanbul Teknik Üniversitesi Araştırma Dekanı Prof. Dr. İsmail Serdar Özoğuz; üniversitelerinin bünyesinde faaliyetlerini yürüten araştırma dekanlıklarının kuruluş amaçları, vizyon ve misyonları ile araştırma projeleri hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.
Çalıştayın sonraki oturumunda ise, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Araştırma Dekanı Prof. Dr. Hilmi Yurdakul, Sakarya Üniversitesi Araştırma Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emiroğlu ile Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu; Araştırma Dekanlığı tanıtım sunumlarını ve üniversitelerde yürütülen Ar-Ge çalışmalarını sundu.
Sunumların ardından, çalıştayda tartışılan konular hakkında fikir alışverişi gerçekleştirildi. Program; çalıştay sonucu ve değerlendirme oturumu sonrasında sona erdi.