Konu: Karbon Nanopartikül Teknolojisi ile Nanogübre Üretimi
MOTİVASYON
Tarımsal faaliyetlerde verim ve kalitedeki sürdürülebilirliği yakalamak adına toprakta yoksun olan besin elementlerinin bitkiye doğru şekilde sunulması önemlidir. Bu hedef doğrultusunda fungisitler, insektisitler, herbisitler, rodentisitler, gübreler ve bitki büyüme düzenleyicileri gibi farklı türde zirai kimyasallar kullanılmaktadır. Kullanılan zirai kimyasalların biyoyarayışlılığı çok düşüktür. Ayrıca bu kimyasallar bozunma, buharlaşma, sızma ve fotoliz yoluyla doğal kaynaklara süzülerek canlı organizmalar için tehdit oluşturabilirler. Buna karşın son yıllarda kullanılmaya başlanan tarımsal nano kimyasallar, işlevsel bileşenlerin bitkiye ulaşımını sağlayıp, zararlıları ve hastalıkları yönetmedeki etkinlikleri ve yetenekleriyle sahaya ve bitkiye yönelik teslimat sunarlar. Bu kapsamda, karbon bazlı nanomalzemeler, toksik olmayan karbon omurgaları nedeniyle çok daha düşük çevresel toksisite ve daha yüksek biyouyumluluk özelliği sergilemekte ve son yıllarda tarımsal faaliyetlerdeki kullanımları artmaktadır. Proje çalışması kapsamında Odun Sirkesi ile karbon bazlı nanomalzemeler bir araya getirerek, toprak düzenleyici olarak etkin, gerekli makro elementler taşıyan nanogübre üretimi gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda proje ekibimiz ile çalışabilecek 1 adet YL ve 1 adet Doktora bursiyeri aranmaktadır.
GEREKEN NİTELİKLER:
Üniversitelerin kimya, fizik, kimya mühendisliği, malzeme bilimi veya mühendislik alanında bölümlerinden mezun olup, YL ve/veya Doktora yapıyor olmak.
Tercihen; Genel laboratuvar işleyişi ve kuralları hakkında bilgi sahibi olmak
Ekstraksiyon ve saflaştırma metotlarında tecrübe sahibi olmak
Nanopartikül sentezinde tecrübe sahibi olmak,
Zaman yönetimi becerileri gelişmiş, dikkatli, detay odaklı, dinamik, öğrenmeye açık ve ekip çalışmana yatkın olmak
Güçlü yazılı/sözlü iletişim becerilerine sahip olmak.
İŞİN TANIMI:
Odun sirkesi saflaştırılması ve katranın ayrıştırılması, karbon kuantum nokta sentezi ve makro element (N, P) katkılama çalışmaları ve nanogübrelerin üretilmesi ve raf ömrü testlerinin gerçekleştirilmesi basamaklarında yer alacak
Sorumluluğundaki cihazların ve malzemelerin stok ve bakım takiplerini yapmak.
Burs miktarı aylık 10.000-14.000 TL olup, burs süresi 24 aydır.
İletişim Bilgileri:
Adres: Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi M-2 Blok Z13 nolu lab) /DÜZCE
e-mail: pinarsevim@duzce.edu.tr
İNGİLİZCE İLAN
Master's and PhD Scholarship Announcement
Subject: Production of Nanofertilizers with Carbon Nanoparticle Technology
MOTIVATION
In pursuit of achieving sustainability in yield and quality in agricultural activities, the proper delivery of essential nutrients to plants in deficient soil is crucial. To this end, various types of agricultural chemicals such as fungicides, insecticides, herbicides, rodenticides, fertilizers, and plant growth regulators are used. These agricultural chemicals have very low bioavailability. Additionally, they can pose a threat to natural resources as they can seep into the environment through degradation, evaporation, leaching, and photolysis, potentially endangering living organisms. However, in recent years, the use of agricultural nanochemicals has emerged, offering effective and targeted delivery of functional components to plants, enhancing their ability to manage pests and diseases. Within this context, carbon-based nanomaterials, due to their non-toxic carbon backbones, exhibit much lower environmental toxicity and higher biocompatibility. Consequently, their usage in agricultural activities has been on the rise. In the scope of this project, carbon-based nanomaterials will be combined with wood vinegar to produce nanofertilizers that serve as effective soil conditioners, carrying essential macro elements. In this regard, we are seeking 1 Master and 1 PhD student to work with our project team.
REQUIRED QUALIFICATIONS:
Graduates of chemistry, physics, chemical engineering, materials science, or engineering departments at universities who are pursuing a Master's and/or PhD degree.
Preferably:
Knowledge of general laboratory procedures and rules.
Experience in extraction and purification methods.
Experience in nanoparticle synthesis.
Strong time management skills, attention to detail, dynamism, openness to learning, and a collaborative attitude.
Strong written and oral communication skills.
JOB DESCRIPTION:
Involvement in the purification of wood vinegar and tar separation, carbon quantum dot synthesis, and macro element (N, P) supplementation studies, as well as the production of nanofertilizers and conducting shelf-life tests.
Maintaining inventory and performing maintenance checks on assigned equipment and materials.
The scholarship amount is between 10,000-14,000 TL per month, with a duration of 24 months.
Contact information:
Address: Düzce University Faculty of Engineering M-2 Block, lab no. Z-13 /DUZCE /TÜRKİYE
e-mail: pinarsevim@duzce.edu.tr